22 mai 2017

GASTROFORUM CSHG: II FORO GASTRONÓMICO DE TURISMO DE GALICIA

Pechado

PROGRAMA  22 e 23 MAIO:  
Lunes 22 de maio

#GASTRONOMÍA SOSTIBLE
Presenta: José Sánchez. Profesor CSHG
BLOQUE I: Iniciativas de Sostenibilidade na Restauración
10:00- 10:15 Relatorio 1: A Restauración Sostible: moda ou necesidade
Intervén: Isabel Coderch
Cales son as bases da restauración sostible? Principais beneficios ambientais e sociais que aportan unha xestión sostible dos restaurantes. Casos de éxito.
10:15 – 11:00  Taller de Cociña 1. Preparación dun menú sostible. Qué aspectos debemos considerar? Roberto Filgueira. O Balado
11:00 – 11:15 Relatorio 2: Restauramar: rede de restaurantes pola conservación do mar 
Interveñen: Miriam Montero e Antonio García 
11:15 – 11:30 pausa café
11:30 -11:45 Acto Inaugural a cargo da Directora de Turismo de Galicia, Nava Castro, e a Directora de Profesionalización de Turismo de Galicia, Marta Fernández e do Grupo NOVE, Manuel Costiña
11:45-12:30 Taller de Cociña 2. Reivindicando as especies de pescado pouco coñecidas na gastronomía. Iván Domínguez. Alborada 

#GASTRONOMÍA SOLIDARIA
Presenta:José Manuel García. Director programa Come e fala Radio Galega
BLOQUE II: GASTRONOMÍA INTEGRADORA
12:30-14.00     Mesa Redonda. Por unha gastronomía integradora.
-Atención a xente discapacitada nos nosos restaurantes. Manuel de Lario .COGAMI
-Experiencia Restaurante Árbore da Veira. Chef Luis Veira.
-¿E se pasamos de reunirnos a unirnos?. O Reto social empresarial na hostelería Cecilia Villar Técnico do Plan de Emprego de Cruz Roxa Santiago
-Proxecto Sabor a Vida.  Kike Piñerio. Horta do Obradoiro
Debate e preguntas
14:00 a 14:30 Taller 3: A texturización en centros residenciais
Presenta: María Pilar Morales. Directora de Servizos Hoteleros Geriatros Sarquavitae
Exposición texturizados e degustación. Yolanda Álvarez Andrade. Xefa de Cociña Residencia Sarquavitae San Lázaro. 

Martes 23 de maio

#GASTRONOMÍA SOSTIBLE
Presenta: Reyes Leis. Directora Equipo Publicidad
BLOQUE III: RESIDUO 0- EL DESPERDICIO ALIMENTARIO E O SEU IMPACTO
10:00- 10-30 Relatorio 3: MAPAMA. Estratexia “Máis alimento, menos desperdicio”
Intervén: Ana Mendoza Martínez
10.30-11:15 Taller de Cociña 4. Cómo minimizar os desperdicios na cociña. Rafa Centeno. Maruja Limón
11:15 – 11:45 pausa café

#GASTRONOMÍA SAUDABLE
Presenta: Ignacio Balboa. Director e presentador "Falando de Saúde". Correo TV
BLOQUE IV: DIETA ATLÁNTICA
11:45 -12:15 Relatorio 4: Qué é a dieta Atlántica. Compromiso social da restauración por unha dieta saudable.
Interviene: Aniceto Charro. Xefe servizo Endicronoloxía, Diabete e nutrición do Hospitla Clinico de Madrid. Catedrático da Facultade de Medicina da Universidade Complutense de Madrid.
12:15-13:00  Taller de Cociña 5. Elaboración de menús saudables seguiendo recomendacións da dieta Atlántica. Alberto González.Silabario                  
BLOQUE V: UNHA GASTRONOMÍA UNIVERSAL

13:00-13:30 Relatorio 5: Alérxenos e intolerancias alimentarias. Cómo afrontalos nos nosos negocios?
Intervén: Rosaura Leis. Coordinadora da Unidade de Gastroenteroloxía, hepatoloxía e Nutiricón pediátrica do CHUS
13:30-14:15 Taller de Cociña 6. É posible un menú apto para todos os públicos? Cómo adaptar o noso menú ás necesidades do cliente. Javier Vidal - responsable alimentación do CHUS e Inés Rey y Silvia Rey - cociñeiras do CHUS
14:15 Clausura

 

DOCUMENTOS RELACIONADOS...

LIGAZÓNS RELACIONADAS...

Arriba