Camiño de Santiago
Natureza
Cultura e Patrimonio
Mar e Costa
Rutas
Gastronomía
Turismo de Saúde
Promocións para disfrutar agora
Axenda cultural
Vai pasar... Ver todos
Constrúe a túa viaxe
Información práctica
Esta é unha festa gastronómica que se vén celebrando durante 27 anos ininterrompidamente e está organizada pola asociación de veciños O Castro na parroquia de Mourente, en Pontevedra.
Celébrase esta Festa do Caldo sempre o segundo domingo de marzo e son instaladas grandes carpas xunto con mesas e cadeiras para a comodidade dos que se acheguen a festa. O caldo sérvese nunha cunca serigrafada e pódese repetir gratuitamente (invítase a unha cunca de caldo a todos os peregrinos acreditados do Camiño de Santiago que pasen pola festa).
Ao mediodía procédese á lectura do pregón por unha persoa recoñecida no ámbito da cultura e ao desfile de confrarías gastronómicas invitadas. Ao terminar haberá actuacións musicais de grupos folclóricos de Galicia e Portugal e visita ao monumento ao caldo.
Todos os anos impóñese un pote de prata a unha persoa homenaxeada da parroquia. A Orde do Caldo que está formada por 140 confrades que promocionan e defenden o caldo por onde pasan, podendo pertencer a esta orde os que o desexen.
Os ingredientes que leva o noso caldo galego son: auga de calidade, carne de tenreira, de porco, como costela salgada, cacheira, lacón, touciño entrefebrado, chourizo, galiña e unto (indispensable para facer un bo caldo).
As verduras e legumes que leva son: grelos, repolos do país, a pataca fariñenta e as fabas, que son tamén indispensables no caldo.
Destacado:
Degustar o caldo na carpa co acompañamento da música tradicional.
Este portal utiliza cookies propias de tipo técnico e de terceiros para mellorar, mediante a análise da navegación, o servizo ofrecido. As cookies non se utilizan para recoller datos persoais. Coñeza como as usamos e de que maneira pode cambiar a súa configuración