CURSO DE XESTIÓN DE EMPRESAS DE ALOXAMENTO
Pechado
Prazo de Admisión: do 20 ao 30 de abril
Prazo de Matricula. 07 a 14 de maio
Programa
Este curso forma parte do Plan de formación do sector turístico, no que a Xunta de Galicia, a través do Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG) se alía coa Universidade de Santiago (USC) para avanzar na profesionalización e a mellora da competitividade deste tipo de negocios no Xacobeo 2021 22.
MODALIDADE: Semipresencial
Total 50 horas. (5 créditos)
40 horas presenciais, 10 horas non presenciais.
DATA: Do 24 de maio ao 25 de xuño de 2021
HORARIO: Xornadas presenciais: 10.00-14:00 e de 15.30 a 19:30 os luns 24 e 31 de maio; 7, 14 e 21 de xuño.
LUGAR: Centro Superior de Hostelería de Galicia (CSHG)
Estrada Santiago –Noia km. 1 A Barcia 15896 Santiago de Compostela
Nº PRAZAS: 20
DESTINATARIOS: Propietarias/os ou xerentes de aloxamentos de Galicia.
REQUISITOS MÍNIMOS:
-Experiencia profesional de mínimo 1 ano en postos de responsabilidade na xestión de empresas de aloxamento.
-Estar na actualidade desempeñando ese posto nun aloxamento de Galicia ou en situación de ERTE.
-Coñecementos básicos no manexo do ordenador, así como un coñecemento básico do sistema operativo Windows.
OBXETIVO:
O obxectivo do curso é proporcionar ferramentas prácticas de xestión para dirixir un establecemento de aloxamento coa finalidade de incrementar a calidade dos servizos prestados a turistas e cidadáns. Ademais, mellorará as destrezas dos profesionais á hora de acadar unha maior rendibilidade dos seus negocios, optimizando os recursos materiais e humanos de cada establecemento.
CONTIDOS:
MÓDULO I: DIRECCIÓN DE ALOXAMENTO:XESTIÓN DE RECEPCIÓN, PISOS E LAVANDERÍA
SESIÓN 1: Dirección de aloxamento: Xestión de recepción
O novo consumidor turístico e o deseño do produto de aloxamento
A psicoloxía do cliente e técnicas de vendas
Técnicas de fixación de prezos e indicadores de xestión
Reservas, atención ao cliente e inglés para o departamento de aloxamento
SESIÓN 2: Xestión de pisos e lavandería
Elaboración de quendas e horarios
Inventarios e stock de almacén
O ciclo de limpeza, revisión de habitacións
Protocolos COVID-19
MÓDULO II: A XESTIÓN DE RECURSOS HUMÁNS NUN ALOXAMENTO TURÍSTICO
SESIÓN 3: Adaptación dos recursos ás necesidades: organización de dimensionamento
Definición e distribución de funcións
Dimensionamento de plantillas
SESIÓN 4: A Xestión de Persoas
Desenvolvemento e evolución da cultura organizacional.
Xestión de equipos e persoas
MÓDULO III: NOVA REALIDADE DOS ALOXAMENTOS TURÍSTICOS: INNOVACIÓN E TENDENCIAS
SESIÓN 5: Xestión sostible e eficiencia enerxética en aloxamentos
Xestión medioambiental no sector turístico
Medidas sostibles nos aloxamentos turísticos
Eficiencia económica y valor de marca
Normativa
SESIÓN 6: A Xestión da Restauración en aloxamentos
Un novo paradigma na restauración en aloxamentos
Tendencias e diagnóstico
Diseño da oferta gastronómica
Rentabilidade económica. Análise de costes
MÓDULO IV: MARKETING DIXITAL PARA ALOXAMENTOS TURÍSTICOS
SESIÓN 7: Comercialización en liña do aloxamento
Ecosistema dixital e ferramentas para a comercialización
Definición dun proceso de venta
A conversa dixital e relacións cos clientes
Xeración de posibles clientes e estratexias
Actividade práctica: implementación dunha web cun sistema de xestión de contactos
SESIÓN 8: Comunicación e redes sociais para aloxametos turísticos
Que RRSS utilizo en función dos meus obxectivos, recursos (tempo e diñeiro) e alcance.
Aprender a crear contidos para RRSS e coñecer que apps poden axudar no teu aloxamento
Desenvolver un plan de difusión e estratexias en RRSS.
MÓDULO V: XESTIÓN E ADMINISTRACIÓN DE RECURSOS EN ALOXAMENTOS
SESIÓN 9: Xestión, Análise e control presupuestario do aloxamento I
Orzamentos e control presupuestario
Análise da conta de resultados
Ratios e outros instrumentos básicos de análise I
SESIÓN 10: Xestión, Análise e control presupuestario do aloxamento II
Ratios e outros instrumentos básicos de análise II
O punto morto
O control de custos
CRITERIOS DE AVALIACIÓN:
O alumnado do curso deberá superar os 5 módulos de formación de acordo aos criterios que establezan os profesores do módulo.
Deberá asistir a un mínimo do 80% das sesións.
TITULO:
O alumnado que supere o curso recibirá un diploma acreditativo expedido por a USC e o CSHG recoñecido con 5 créditos.
PREZO DO CURSO:
O curso é gratuíto para o alumnado que cumpra cos requisitos esixidos.
Turismo de Galicia financia o custo da formación e o seguro obrigatorio do alumno.
ADMISIÓN E MATRÍCULA:
Poderá solicitar a admisión ao curso na secretaría virtual da USC: ADMISIÓN CURSO .
Deberá seleccionar unha vez acceda "Cursos de Formación específica e a Demanda", picar en "Solicitar praza 20/21", e elexir o "Curso en Xestión de Empresas de Aloxamento"
Pode consultar o Manual de matrícula de Cursos propios da USC si ten algunha dúbida: MANUAL MATRÍCULA
O proceso de admisión inclúe unha entrevista persoal telefónica.
INFORMACIÓN:
Máis información: formacion.turismo@xunta.gal