CALIDADE TURÍSTICA

25 Feb 2013

COÑECEMENTOS BÁSICOS PARA A VISITA TURÍSTICA EN ADEGAS DE GALICIA – D.O. RIBEIRO

Pechado

SEDE:

Sala de Xuntas de Turgalicia

MATRÍCULA:

Gratuíta (inclúe participación na acción formativa e o desprazamento en autobús nas xornadas de prácticas)

DATAS:

11, 12 e 13 de marzo de 2013 (parte teórica) e 18 e 19 de marzo de 2013 (parte práctica).

HORARIOS:

Parte teórica

Luns 11 de marzo: de 09,30h a 14,00h e 16,00h a 20,00h

Martes 12 de marzo: de 10,00h a 14,00h e 16,00h a 20,00h

Mércores 23 de marzo: de 10,00h a 14,00h

 

Parte práctica

Luns 18 de marzo: de 09,00h a 20,30h

Martes 19 de marzo: de 09,00h a 20,30h

DURACION DO CURSO:

40 horas

DESTINATARIOS:

Guías Oficiais de Turismo de Galicia

Nº MÁXIMO DE PARTICIPANTES:

20

OBXECTIVOS:

Facilitar aos guías especializados os coñecementos e as destrezas oportunas para dar información turística e realizar visitas guiadas de calidade e dotalas de contidos rigorosos e específicos sobre as Denominacións de Orixe O Ribeiro.

IMPARTE:

SECCHI,S.L. Servicios Turísticos Culturales

AVALIACIÓN, ASISTENCIA E DIPLOMA:

Para a obtención do diploma de curso, será necesaria a asistencia a un mínimo do 80% do total das horas lectivas (32 horas) e a superación dun test e/ou un traballo final que acredite o aproveitamento deste.

Programa

PARTE TEÓRICA: 20 horas

 -          Introdución histórica á produción vinícola de O Ribeiro. A Denominación de Orixe de O Riberio.

-          Viticultura na D.O. Ribeiro.

-          Procesos de elaboración do viño na D.O. Ribeiro e as súas augardentes.

-          O Servizo do viño e a cata. Maridaxe entre comidas e viños na D.O. Ribeiro.

-          Rutas do viño na D.O. Ribeiro.

PARTE PRÁCTICA: 20 horas

-          Visitas a adegas de D.O. Ribeiro e recursos turísticos da comarca.

 (Nota: o desprazamento ás adegas farase en autobús da organización e xantar libre para cada xornada de práctica, por conta dos alumnos)

Arriba