COÑECEMENTOS BÁSICOS PARA A VISITA TURÍSTICA EN ADEGAS DE GALICIA – D.O. RIBEIRO
Pechado
SEDE:
Sala de Xuntas de Turgalicia
MATRÍCULA:
Gratuíta (inclúe participación na acción formativa e o desprazamento en autobús nas xornadas de prácticas)
DATAS:
11, 12 e 13 de marzo de 2013 (parte teórica) e 18 e 19 de marzo de 2013 (parte práctica).
HORARIOS:
Parte teórica
Luns 11 de marzo: de 09,30h a 14,00h e 16,00h a 20,00h
Martes 12 de marzo: de 10,00h a 14,00h e 16,00h a 20,00h
Mércores 23 de marzo: de 10,00h a 14,00h
Parte práctica
Luns 18 de marzo: de 09,00h a 20,30h
Martes 19 de marzo: de 09,00h a 20,30h
DURACION DO CURSO:
40 horas
DESTINATARIOS:
Guías Oficiais de Turismo de Galicia
Nº MÁXIMO DE PARTICIPANTES:
20
OBXECTIVOS:
Facilitar aos guías especializados os coñecementos e as destrezas oportunas para dar información turística e realizar visitas guiadas de calidade e dotalas de contidos rigorosos e específicos sobre as Denominacións de Orixe O Ribeiro.
IMPARTE:
SECCHI,S.L. Servicios Turísticos Culturales
AVALIACIÓN, ASISTENCIA E DIPLOMA:
Para a obtención do diploma de curso, será necesaria a asistencia a un mínimo do 80% do total das horas lectivas (32 horas) e a superación dun test e/ou un traballo final que acredite o aproveitamento deste.
Programa
PARTE TEÓRICA: 20 horas
- Introdución histórica á produción vinícola de O Ribeiro. A Denominación de Orixe de O Riberio.
- Viticultura na D.O. Ribeiro.
- Procesos de elaboración do viño na D.O. Ribeiro e as súas augardentes.
- O Servizo do viño e a cata. Maridaxe entre comidas e viños na D.O. Ribeiro.
- Rutas do viño na D.O. Ribeiro.
PARTE PRÁCTICA: 20 horas
- Visitas a adegas de D.O. Ribeiro e recursos turísticos da comarca.
(Nota: o desprazamento ás adegas farase en autobús da organización e xantar libre para cada xornada de práctica, por conta dos alumnos)