CASA MARCELO

Restaurantes - 3ª Categoría - 2 Garfos
2856
No Camiño de Santiago

Localización

Rúa das Hortas 1

15705  Santiago de Compostela - A Coruña

Coordenadas:
42º 52' 50.5" N - 8º 32' 49.0" W

Descrición


    Referente entre os seus colegas, Marcelo Tejedor está considerado pioneiro da alta gastronomía galega. Á fronte de Casa Marcelo, un dos restaurantes coa proposta máis singular en Santiago de Compostela, a súa apertura en 1999 resultou unha novidade ao carecer de carta e ofrecer por primeira vez un menú degustación.

    O restaurante pasou por varias etapas, incluída unha como gastrobar cunha oferta culinaria na que se axuntaban influencias galegas e xaponesas, xa que Tejedor declárase namorado da cociña rueira e informal do país nipón. Actualmente, en pleno 25 aniversario, o proxecto culinario xira unha vez máis arredor da creatividade a partir da súa propia traxectoria, facendo fincapé na raíz galega e envolto en formato de menú degustación.

    A súa linguaxe culinaria baséase na sinxeleza, ao modo da cociña tradicional galega. Para este cociñeiro a receita do polbo á feira, na que con tres ingredientes obtense o máximo resultado, expresa o obxectivo que se quere lograr. Tras corenta anos de traxectoria, desposuírse do accesorio para lograr o esencial é a súa forma de concibir a gastronomía.

    Tejedor entende a cociña como un acto xeneroso cos comensais e con outros cociñeiros. A cocción de peixes a baixa temperatura, como o seu prato de pescada de Celeiro, a fritura de escarapote ou as emulsiones de coláxeno de peixe, como a salsa de pil pil ao limón, son selos de identidade da casa, cuxo tratamento adaptaron numerosos colegas durante estes anos.

    O chef destaca que actualmente Galicia conta cunha xeración de cociñeiros de moi alto nivel que soubo gañarse a confianza dos clientes a base de esforzo e dunhas propostas ben deseñadas.

    O equipo de Casa Marcelo está formado por dezasete persoas que traballan nunha cociña aberta á sala. Unha única mesa alongada recibe aos comensais, convidándoos a intercambiar impresións e a establecer conversación compartindo espazo. O silencioso xardín traseiro espera a quen opte por gozar da sobremesa entre unha sinfonía de verdes.

    O chef participou activamente na peculiar decoración do restaurante, onde conviven ilustracións figurativas e xeométricas. Esta creatividade canalízaa actualmente no deseño e autoprodución de pezas de cerámica que incorporará á vaixela, así como na investigación de receitarios inspiradores, como o chinés ou o peruano.

        Tejedor promove o traballo colaborativo. O equipo de cociña está liderado polo vigués Luis Alonso e o de sala polo tándem formado por Fernando García e Marcelo Rugiero. Todos eles son os verdadeiros protagonistas da experiencia Casa Marcelo.

Camiños de Santiago

Camiño de Fisterra-Muxía
Camiño de Inverno
Camiño do Norte
Camiño Francés
Camiño Inglés
Camiño Portugués
Camiño Portugués da costa
Camiño Primitivo
Ruta do Mar de Arousa e Ulla
Vía da Prata

Estrelas Michelin

Estrelas Michelin: 1 Estrela Michelin

Soles Repsol

1 Sol Repsol
Arriba