Camiño de Santiago
Natureza
Cultura e Patrimonio
Mar e Costa
Rutas
Gastronomía
Turismo de Saúde
Promocións para disfrutar agora
Axenda cultural
Vai pasar... Ver todos
mailto:?subject=Envio de contido de Turismo de Galicia: CASA MARCELO&body=Recoméndoche que leas a información CASA MARCELO extraída do portal de Turismo de Galicia na páxina https://www.turismo.gal/recurso/-/detalle/11347/casa-marcelo?ctre=142%26langId=gl_ES%26tp=24
Rúa das Hortas 1
15705 Santiago de Compostela - A Coruña
Referente entre os seus colegas, Marcelo Tejedor está considerado pioneiro da alta gastronomía galega. Á fronte de Casa Marcelo, un dos restaurantes coa proposta máis singular en Santiago de Compostela, a súa apertura en 1999 resultou unha novidade ao carecer de carta e ofrecer por primeira vez un menú degustación.
O restaurante pasou por varias etapas, incluída unha como gastrobar cunha oferta culinaria na que se axuntaban influencias galegas e xaponesas, xa que Tejedor declárase namorado da cociña rueira e informal do país nipón. Actualmente, en pleno 25 aniversario, o proxecto culinario xira unha vez máis arredor da creatividade a partir da súa propia traxectoria, facendo fincapé na raíz galega e envolto en formato de menú degustación.
A súa linguaxe culinaria baséase na sinxeleza, ao modo da cociña tradicional galega. Para este cociñeiro a receita do polbo á feira, na que con tres ingredientes obtense o máximo resultado, expresa o obxectivo que se quere lograr. Tras corenta anos de traxectoria, desposuírse do accesorio para lograr o esencial é a súa forma de concibir a gastronomía.
Tejedor entende a cociña como un acto xeneroso cos comensais e con outros cociñeiros. A cocción de peixes a baixa temperatura, como o seu prato de pescada de Celeiro, a fritura de escarapote ou as emulsiones de coláxeno de peixe, como a salsa de pil pil ao limón, son selos de identidade da casa, cuxo tratamento adaptaron numerosos colegas durante estes anos.
O chef destaca que actualmente Galicia conta cunha xeración de cociñeiros de moi alto nivel que soubo gañarse a confianza dos clientes a base de esforzo e dunhas propostas ben deseñadas.
O equipo de Casa Marcelo está formado por dezasete persoas que traballan nunha cociña aberta á sala. Unha única mesa alongada recibe aos comensais, convidándoos a intercambiar impresións e a establecer conversación compartindo espazo. O silencioso xardín traseiro espera a quen opte por gozar da sobremesa entre unha sinfonía de verdes.
O chef participou activamente na peculiar decoración do restaurante, onde conviven ilustracións figurativas e xeométricas. Esta creatividade canalízaa actualmente no deseño e autoprodución de pezas de cerámica que incorporará á vaixela, así como na investigación de receitarios inspiradores, como o chinés ou o peruano.
Tejedor promove o traballo colaborativo. O equipo de cociña está liderado polo vigués Luis Alonso e o de sala polo tándem formado por Fernando García e Marcelo Rugiero. Todos eles son os verdadeiros protagonistas da experiencia Casa Marcelo.
Este portal utiliza cookies propias de tipo técnico e de terceiros para mellorar, mediante a análise da navegación, o servizo ofrecido. As cookies non se utilizan para recoller datos persoais. Coñeza como as usamos e de que maneira pode cambiar a súa configuración
Lembra que pode haber recursos que non estean xeorreferenciados e, polo tanto, non os esteas visualizando.