A estreita estrada que conduce a As Garzas penétranos na paisaxe agreste da Costa da Morte. Ao carón do camiño observaremos unha antiga cetaria e fronte ao restaurante a inmensidade dunhas ondas implacables que rompen contra as rochas da Pedra das Garzas e que bañan a enseada de Barizo, onde se sitúa un pequeno porto do mesmo nome, acubillado na saia do Monte Nariga.
A historia de As Garzas está ligada á actividade portuaria deste lugar, xa que os pais de Fernando “Caco” Agrasar, Conchita e Fernando, compraban aquí o marisco que servían nun restaurante que tiñan en Santiago de Compostela. Este vínculo propiciou que en 1990 abrísese o establecemento, coa matriarca á fronte da cociña, coa que aprendeu o actual chef, que no ano 2000, xunto a María Sánchez, como responsable de sala, tomou a substitución do negocio.
Esta tradición hostaleira reflíctese nos nomes dos menús Single e Long Play, que homenaxean a unha discoteca que formou parte dos negocios familiares. Para Agrasar é fundamental continuar honrando a cociña pola que se deu a coñecer este restaurante, consentindo o produto que trata dende o respecto e cun punto de sofisticación que define a súa forma de traballar, moi apreciada por unha clientela consolidada.
Os comensais poden gozar dunhas vistas inigualables dende unha sala pechada por unha ventá que, ao mesmo tempo, protéxeos e achégaos ao mar, auténtico protagonista do receitario de Agrasar.
O cociñeiro sente predilección pola robaliza, polo lumbrigante, así como pola vieira e polo xurelo. Con todo, tamén outorga un papel fundamental aos vexetais como acompañamento perfecto dos recursos mariños. Resalta o sabor das cebolas e dos allos que cultivan pequenos produtores de Barizo, así como a calidade da horta de Coristanco, famosa polas súas patacas.
A substitución xeracional está asegurada, xa que Xurxo, fillo de Caco e de María, está plenamente integrado no día a día do restaurante, vinculado especialmente á selección dos viños, na que os caldos galegos gañan cada vez máis presenza. No mesmo edificio do restaurante hai catro habitacións ao dispor de quen desexe alongar a súa estancia e estricarse ao día seguinte coa axuda da brisa fresca do mar.