Camiño de Santiago
Natureza
Cultura e Patrimonio
Mar e Costa
Rutas
Gastronomía
Turismo de Saúde
Promocións para disfrutar agora
Axenda cultural
Vai pasar... Ver todos
mailto:?subject=Envio de contido de Turismo de Galicia: FOGÓN RETIRO DA COSTIÑA&body=Recoméndoche que leas a información FOGÓN RETIRO DA COSTIÑA extraída do portal de Turismo de Galicia na páxina https://www.turismo.gal/recurso/-/detalle/11633/locale/?langId=gl_ES
Avenida Santiago 12
15840 Santa Comba - A Coruña
Contacto para reservas
A orixe de Retiro da Costiña remóntase a 1939, cando os avós de Manuel Costiña, actual chef, abriron unha casa de comidas. Tras eles, a substitución tomouna a súa nai, coa que aprendeu técnicas da cociña tradicional, caracterizada por tempos lentos, á vez que educou o padal empapándose daqueles sabores.
Costiña está á fronte dun equipo de trece persoas que dende cedo se move nunha cociña na que se recibe o produto, límpanse e preparan vexetais, carnes e peixes, cocíñanse os fondos e enfórnase pan de trigo e centeo autóctonos.
Defensor da materia prima de proximidade, o peixe e o marisco co que traballa provén de Lira, Muros, Carnota ou Fisterra, mentres que as verduras e hortalizas fornécenllas pequenos produtores que non distan máis de dez quilómetros de distancia. Nunha zona de interior como é Santa Comba, onde predominan extensións de pastoreo, non poden faltar a tenreira e os produtos lácteos da máis alta calidade.
O menú Garatuxa adáptase a cada tempada e a súa degustación permite ir coñecendo diferentes espazos da casa, como a trastenda ou a sala. Pensado para gozalo con calma, nel non falta a anchoa de Santoña e aceite tépedo e, para quen o solicita, o ovo escalfado, xa que ambos os pratos forman parte do receitario dende hai anos. O complemento perfecto para as delicadas presentacións son as pezas que lles fabrica en exclusiva Sargadelos, afamada cerámica galega.
O viño e os licores teñen unha gran importancia neste restaurante. A adega, na planta baixa, é un espazo contemporáneo onde se prima a conservación da numerosa selección de referencias internacionais. No club de fumadores da segunda planta, os comensais poden elixir durante a sobremesa entre máis de mil referencias de licores e destilados, así como dunha selecta cava de puros. A cheminea caldea o ambiente nos meses máis fríos.
A oferta do restaurante complétase coa construción de sete vilas, cada unha leva o nome dun castro da zona, situadas a escasa distancia deste. Situadas en plena natureza, rodeadas dunha plantación do tradicional millo corvo, replican o número de mesas que hai na sala e locen un coidado mobiliario e decoración nos que se utilizaron materiais de orixe local para conseguir que a estancia sexa o complemento perfecto á experiencia gastronómica.
Grao de Accesibilidade: Practicable
Este portal emprega cookies propias ou de terceiros con fins analíticos, así como ligazóns a portais de terceiros para poder compartir contido nas redes sociais. Pode obter máis información na política de cookies.
Configuración de cookies
Pode empregar estes botóns para personalizar os servizos que desexa utilizar neste portal.
Lembra que pode haber recursos que non estean xeorreferenciados e, polo tanto, non os esteas visualizando.