Camiño de Santiago
Natureza
Cultura e Patrimonio
Mar e Costa
Rutas
Gastronomía
Turismo de Saúde
Promocións para disfrutar agora
Axenda cultural
Vai pasar... Ver todos
mailto:?subject=Envio de contido de Turismo de Galicia: YAYO DAPORTA&body=Recoméndoche que leas a información YAYO DAPORTA extraída do portal de Turismo de Galicia na páxina https://www.turismo.gal/recurso/-/detalle/36410/yayo-daporta?langId=gl_ES
Rúa Hospital 7
36630 Cambados - Pontevedra
Contacto para reservas
Situado no pazo de Moltó, señorial edificio que ao longo da súa historia dedicouse tamén a hospital, este restaurante ofrece os seus servizos dende 2005. A dirección do equipo de cociña é responsabilidade de Yayo Daporta, mentres que a xestión da sala e da adega corresponde a Esther Daporta. Ambos forman o tándem perfecto para dar continuidade a este proxecto recoñecido con diversos galardóns nos últimos anos.
A aposta deste chef é a elaboración dun receitario no que a tradición culinaria galega ten un peso fundamental, interpretada dende unha perspectiva contemporánea, pero na que se poden apreciar pinceladas doutras latitudes gastronómicas como as peruanas ou as asiáticas. Os mariscos e peixes de tempada, así como os produtos de horta de quilómetro cero marcan o ritmo en cociña, influenciado por unha contorna mariñeira e unha familia dedicada ao cultivo do marisco na ría de Arousa.
As ostras, os mexillóns, as vieiras e as algas son algúns dos produtos polos que o cociñeiro, formado entre fogóns de renombrados restaurantes españois, sente predilección. Cando os recursos ofrecen a mellor calidade, Daporta recorre á lóxica, ao sentido común e ao emprego de técnicas como as reducións, que potencien o seu sabor natural e a intensidade que lles proporciona desenvolverse nas augas do Atlántico.
Daporta selecciona persoalmente as pezas coas que a pesca de baixura fornece o mercado diariamente. Un dos seus obxectivos é que os comensais degusten unha cociña plenamente identificada con Cambados e isto conséguese dende a orixe ata o resultado final do proceso presentado nunhas mesas distribuídas nunha sala de aspecto clásico, onde as paredes pétreas evocan a historia da vila.
A este espazo de comedor ábrese a adega acristalada da que se ocupa Esther, quen deseña as maridaxes máis adecuadas para cada menú, ademais de convidar os comensais a que entren e elixan o caldo que queren degustar.
O papel do viño é fundamental nesta proposta gastronómica, como non podía ser doutra forma nesta localidade da comarca do Salnés, onde se cultiva o viño albariño, pertencente á D.O. Rías Baixas. Tal é a importancia, que unha das sobremesas está integramente realizada con esta bebida, empregando todos os procesos da uva.
Este portal emprega cookies propias ou de terceiros con fins analíticos, así como ligazóns a portais de terceiros para poder compartir contido nas redes sociais. Pode obter máis información na política de cookies.
Configuración de cookies
Pode empregar estes botóns para personalizar os servizos que desexa utilizar neste portal.
Lembra que pode haber recursos que non estean xeorreferenciados e, polo tanto, non os esteas visualizando.